14 Şubat 2020 Cuma

KAKADU PAPAĞININ KARAKTER ÖZELLİKLERİ

Merhabalar ; Kakadu parrot karakter özellikleri

Kakadular sevimli oyuncul ve en yumuşak papağan türüdür. Benimde sevdiğim en eğlenceli cana yakın papağanlardır. Kakadu papağanları kemirme konusunda diğer papağanlara göre daha yetenekli ve isteklidir bu yüzden papağanınızın kemirmesi için oyuncaklar almalısınız yoksa evde ne bulursa kemirecek kemirir. Kesinlikle tek başına oyun oynamayı öğrenmelidirler. Eğer size fazla alışır ve sizi görmeyecek olursa çok fazla bağırıp davranış bozuklukları sergilerler. Cinsel erişgenliğe ulaştıklarında özellikle bahar aylarında hormonlarının yükselmesi nedeni ile yersiz hareketler yapabiliyorlar bu zamanlarda çok fazla yüzünüze yaklaştırmamanız önerilir.
Kakadu papağını konuşma yeteneği: Bilinenin aksine konuşma kabiliyetleri çok sınırlıdır ama tabi doğru ve özveri gösterilirse eğitim ile öğrenebilir Kakadu papağanları doğada buldukları böğürtlen,dut,çilek,üzüm gibi sulu meyveleri bunların yanında bitki kökleri ve tohumları ile beslenirler. Çekirdek ve tohumlara bayılırlar. Bunun yanında doğada protein aldıkları böcek ve lavralarıda yedikleri görülmüştür. Pasaklı ve tozlu hayvanlardır banyo yapmaları çok önemlidir.
Kakadular büyük bir sorumluluk ister eğer bir kakadu alacaksanız öncelikle ona bol zaman ayırıp oyunlar oynamalı ve ona gerekli özeni göstermelisiniz. Alı evde tutmak istiyorsanız kesinlikle bundan vazgeçmelisiniz. Kakadu Papağanları evde yalnız bırakıp oyun oynanmazsa kendi tüylerini kanatana kadar yolar ve inanılmaz bir şekilde bağırır bunun için bir defa daha düşünün derim.
Pir Kakadu papağanının sesini duydunuz mu ? Bu papağanların sesi 153 desibeldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sakallı Ejder

 Merhabalar   dostlar sakallı ejderler :Avustralya’nın büyük bir bölümünde yaşarlar. En çok bulundukları bölge ise Avustralya’nın gü...